Ja çfarë pasojash ka konsumimi i kafes

Një studim i ri ka zbuluar se pirja e rregullt e kafesë nuk çon në çrregullim të  ritmit të rregullt kardiak duke hedhur kështu poshtë një studim të mëparshëm në të cilin pretendohej se konsumimi i produkteve me përmbajte kafine ndikonte negativisht në zemër.

Studimi, që u krye nga hulumtuesit në Universitetin e Kalifornisë dhe San Franciskos dhe është  studimi më i madhi që dëshmon lidhjen mes kafesë dhe zemrës. Ky studim u realizua me pjesëmarrjen e s 1.300 njerëzve nga të cilët 70 përqind ishin konsumues të rregullt të kafes.  Udhëheqësi i hulumtimit, Dr. Gregory Marcus, kafeina e cila nëse konsumohet në një masë normale ka vetëm përfitime në trupin e njeriut.  Rezultatet e studimit treguan se pirja e rregullt e kafesë ndihmon sistemin kardiovaskular, ulë rrezikun nga diabeti i tipit 2.