Ja cilat këpucë duhet t’i mbathni për t’i bërë të pasmet të duken më të mëdha

Revista prestigjioze e botës ‘British Vogue’ ka bërë një eksperiment të vogël për të parë efektin e këpucëve në formësimin e prapanicës.

Për këtë eksperiment është fotografuar e njëjta modele me gjashtë palë lloje të këpucëve dhe ndryshimi i të pasmeve në cilën mbathje është i dukshëm, transmeton ORAinfo.

Sipas rezultateve përfundimtare është konstatuar se këpucët me take jo shumë të gjatë japin formën më të mirë të vitheve pasi që atyre u duhet vetëm aq lartësi për të dalë më shumë në pah.

Llojet tjera të këpucëve ishin edhe take shumë të larta, këpucë me platformë, këpucë sportive, sandale dhe këpucë të rrafshëta.

E komentet ishin të shumta, ku disa pajtoheshin me rezultatin e nxjerr e disa thanë se mjafton të keni të pasme të formësuara dhe ato çfarë i mbathni nuk do të kenë ndonjë efekt të madh në prapanicë. /ORAinfo/

This is the most comfortable heel height for many women and — in the short term at least — it results in higher, firmer-looking buttocks

Wearing trainers makes the bottom look larger, but this reflects a strong posture

A flat shoe may be comfortable, but it can have the effect of making any saddlebags more evident

There’s far more stability in a thicker block heel, so your body weight is better distributed

These shoes create the perfect peach — the model’s legs look longer and her bottom is high and looks taut

The leg-lengthening effect of a wedge can’t counteract the fact that the hips may be skewed and the buttocks uneven

A high stiletto such as the pair our model is wearing means you are effectively standing on your tiptoes

This style pushes the bottom outwards, as well as lengthening the legs and lifting the cheeks