Ja dhe rrogat e lidereve botëror. I pari Obama

 

Pas deklarates se Donald Trump se do te terhiqet nga rroga presidenciale, mediumet franceze kane bere klasifikimin e rrogave te disa presidenteve te shteteve ne bote.   Ne krye te listes qendron kryetari i SHBA, Barak Obama, ndersa kolegu i tij rus Vladimir Putin mer rroge tre here me te vogel se ai, dhe ndodhet ne vendin e 9.

.Hulumtimi tregon se rroga e premierit rus eshte me e vogel prej gjithe kolegeve te tij nga ” Grupa e G-8″

Sipas te dhenave nga ana e gazetareve francez, rroga e Putinit eshte 136.000 dollar ne vit. Obama udheheq me 400.000 dollar.

Pas tij  ndodhet kandidati per premier Xhastin Trudo, i ili mer 260.000 dollar ne vit, ndersa ne vendin e trete ndodhet kalcelarja e gjermanise Angela Merkel.

. Premiereja e Britanise Tereza Mej ndodhet ne vendin e peste me rroge 215.000 dollar ne vit, ndersa ne te gjashtin eshte premieri i Japonise Shinso Abe qe ka rroge prej 203.000 dollar.

I teti ne liste ndodhet kryetari Frances Fransoa Oland me rroge vjetore prej 194.000 dollar.

Nga lideret e G-8 i vetmi qe merr te ardhura me te vogla eshte premieri italian Mateo Renci.

Ne kete kualifikim jane vendosur gjitashtu edhe dy lideret e G-8, kryetari i Afrikes Jugore Xhejkob Zuma, i cili ndodhet ne vendin e 4 me rroge prej 233.000 dollar ne vit, dhe kryetari i turqise Rexhep Taip Erdogan i cili eshte ne vendin e 7 te kesaj liste me 197.000 dollar.

Kryetari i posazgjedhur i SHBA-ve Donald TRump njoftoi se do te terhiqet nga rroga e kryetarit e cila ka vlere prej 400.000 dollare ne vit. Sipas te dhenave te fundit nga “Forbs”, pasuria e Trump vleresohet mbi 3.7 miliard dollar.