Ja kushtet e ”Hallkit” për t’u bërë pjesë e qeverisë së Maqedonisë

Por kërkesa kanë paraqitur edhe nga ”Hallkit” të cilët në këto zgjedhje ”garuan” në mënyrë firtuale me numrin 69.

Këto janë kërkesat e ”Hallkive”:
1.Të respektohet ligji i gjuhës dmth, askush mos ja nxjerr gjuhën tjetrit.
2. Buxheti t’i jepet 80% pushtetit dhe 20% popullit
3. T’u falen borxhet nëpër dyqane të gjithë qytetarëve
4. Marrëveshja e Ohrit të transferohet në Tetovë
5. Përvec ministrave, imunitet gjatë dimrit të kenë edhe qytetarët.

Pa keto kushte Hallkit nuk futen në qeveri.” shkruajnë me ironi ”Hallkit”.