Ja ne sa ora fillon sot dimri

Dimri ne vendin tone dhe ne hemsiferen veriore do te filloj sot ne ora 11 e 44 minuta. Ne te njejten kohe ne pjesen jugore te botes do te filloje vera.

.Ne fillim te dimrit dita eshte me e shkurter, ndersa nata eshte me e gjate. Dielli do te lind ne oren 6 e 58 minuta, do te perendoje ne 16 e 5 minuta.Dita do te zgjase 9 ore e 7 minuta

 

Meteorologet per diten e pare te dimrit paralajmerojne dite me dielle  me diell dhe te ftohte me ere te lehte. Temperatura minimale do te jete prej -11 deri -5 ndersa ajo maksimale prej 3 deri 9

.Dimri do te zgjas deri me 20 mars kure ne hemsiferen veriore do te filloje pranvera ndersa ne ate jugore vjeshta