Ja pse të rinjtë nuk blejnë më makina dhe apartamente

Në ditët e sotme, matja tradicionale e suksesit – të kesh një apartament apo një makinë – ka dalë jashtë mode. Të rinjtë kudo në botë nuk duan t’i blejnë më.

Studimet e fundit tregojnë se personat në moshën 30-35 vjeç në SHBA konsiderohen si “brezi i qeraxhinjve”.

Pse ndodh kjo?

Sipas sociologëve të rinjve vuajnë nga kriza financiare, prandaj kanë frikë dhe nga kreditë “serioze”. Por nuk është kjo më e rëndësishmja – ata vlerësojnë gjëra të tjera, si eksperienca të reja, të udhëtojnë apo të merren me sporte ekstreme.Të rinjtë e sotëm nuk duan pasuri dhe qëndrueshmëri por pavarësi gjeografike dhe financiare.

Ja pse ata nuk blejnë më makina apo apartamente:

1-Njerëzit nuk kanë më interes në gjëra materiale

2-Koncepti i pasurisë nuk është më i njëjtë

3-Eksperiencat na ndihmojnë të bëjmë miq

4-Kur blejmë gjëra fillojmë të shqetësohemi

5-Çdo blerjeje i bie një ditë vlera