Ja sa i ftohtë do të jetë dimri i këtij viti

Një dimër më i ftohtë dhe më i lagësht se vjet pritet të vijë në Europë dhe në vendin tonë. Këto janë parashikimet e “3BMeteo” për këtë dimër, që flasin për një stinë dinamike me disa valë të ftohti të hidhur.

Mesdheu do të ndikohet në fakt nga masa ajrore me karakteristika të ndryshme.

Krahasuar me vitin e kaluar, dimri 2016 – 2017 do të jetë më i ftohtë dhe do të shënojë më shumë ditë me shi se masatarja e zakonshme. Shira të dendur priten në të gjithë vendin.

Temperaturat në tërësi do të jenë nën mesataren në veri; në mesatare ose pak më poshtë në qëndër të vendit dhe, pak mbi mesataren, në jug. Ky skenar është në përputhje me ditët e ftohta.

Sasia më e madhe e borës pritet të bjerë në veri dhe juglindje.