Ja si mund të emigroni dhe punësoheni në Danimarkë

Proceduarat e aplikimit, gjuha, leja e punës, e qëndrimit, transporti, akomodimi, marrja e nënshtetësisë, arsimi

Për të gjithë të interesuarit që mendojnë të ndërtojnë të ardhmen e tyre në Danimarkë, Europe Agency Denmark në bashkëpunim më partnerët Danezë të shërbimeve të emigracionit dhe punësimit, krijon tashmë mundësinë për Shqiptarët e Shqipërisë, Kosovës, Malit të Zi dhe Maqedonisë dhe jo vetëm, për të emigruar të rregullt drejt Danimarkës. Sipas “Europe –Angesi”, futja e Shqipërisë dhe Kosovës në listën e vendeve të sigurta në Bashkimin Europian, ka bërë të mundur që mundësitë e punësimit, vetëpunësimit apo emigrimit në bazë të listës së profesioneve të kërkuara në Mbretërinë e Danimarkës, jo vetëm të rriten ndjeshëm, por gjithashtu ka bërë të mundur një lehtësim domethënës në procedurat e aplikimit, verifikimit dhe të aprovimit të tyre.
 
Procedurat e aplikimit:
Hapi 1
Dërgohet CV në anglisht ose në gjuhën Daneze me foto si dhe kopjo e pasaportës së aplikuesit në adresën: info@europeagency.al. Më pas, të dhenat tuaja në bazë të Ligjit Nr. 9918, datë 19.05.2008 për “Komunikimet elektronike në Republikën e Shqipërisë” dhe Ligji Nr. 9887, datë 10.3.2008 “Për mbrojtjen e të Dhënave Personale” përpunohen dhe nëse plotësoni kriteret e aplikimit, Ju caktohet një takim pranë zyrave tona për intervistë paraprake dhe testin e gjuhës angleze ose Daneze.
Hapi 2
Në rast të kalimit me sukses të testit të gjuhës angleze ose daneze, paraqiten dokumentacioni i kërkuar për këtë aplikim si dhe nënshkrimi i kontratës noteriale ndërmjet aplikantit dhe Evrope Agency ku janë të pasqyruara në mënyrë të detajuar të gjithë hapat e aplikimit, kohëzgjatja, kostot, benefitet etj… për këtë qëllim.
 
Hapi 3
Aplikimi për leje pune dhe leje qëndrimi në Danimarkë.
Hapi 4
Në rast aprovimi të lejes së punës dhe lejes së qëndrimit nga autoritetet Daneze, Evrope Agency Denmark kryen të gjithë procedurat e nevojshme për akomodimin dhe transportin e aplikantit nga mbërritja në aeroport.
Benefite: Në rast të aprovimit të aplikimit për leje pune dhe residencë në Danimarkë nga autoritetet përkatëse Daneze, aplikanti përfiton benefitet e mëposhtme:
1. Leje punë dhe residencë të një vendi të bashkimit Evropian;
2. Kontratë punë një vjeçare kryesisht ne fushën e shërbimeve me të drejtë rinovimi;
3. Mundësinë e lëvizjes së lirë dhe punësimit në gjithë vendet e Bashkimit Evropian;
4. Marrjen e nënshtetësisë (pasaportës) Daneze në momentin e përmbushjes së pesë vjet qëndrim në Danimarkë.
Kriteret: Aplikanti që të aplikojë dhe vijojë më tej me procedurat për këtë program duhet:
1. Të jetë i moshës 18 deri 45 vjeç;
2. Të këtë kryer minimumi shkollën e mesme;
3. Të ketë njohuri mesatare të gjuhës angleze ose daneze;
4. Të jetë i pastër penalisht;
5. Të mos ketë asnjë shkelje ligjore apo probleme emigracioni në asnjë vend të Bashkimit Evropian ose zonës Shengen.
 
Si të aplikoni:
Për të aplikuar dërgoni një CV tuajën në Anglisht me foto me subjekt “Emigracion Danimarkë” në adresën : info@europeagency.al
-2-
Punësim jashtë vendit: Pilot Avioni
Pilot Avioni në kompani ajrore në UAE, Paga duke filluar nga 7000$/muaj
Pozicionet e kërkuara: Pilot, Pilot i dytë
Pagesa: Paga fillestare 7000$/muaj + benefite
Përshkrimi i Punës: Standarde sipas pozicioneve!
Kriteret:
• Arsim i lartë në fushën e aviacionit, inxhinierisë aeronautike ose fusha të ngjashme;
• Të jetë i pajisur me Licencën e Pilotit;
• Minimumi 2500 orë fluturimi të arrira;
• Aftësi mbi mesatare të gjuhës Angleze;
• Mosha deri në 50 vjeç;
• Të paraqesë pamje profesionale e të rregullt;
• Të pastër penalisht;
• Aftësi të mira komunikuese dhe shkathtësi mendimi;
Benefite:
• Pagesë mujore duke filluar nga 7000$ + Benefite;
• Akomodim dhe ushqim i mbuluar përgjatë kontratës së punës;
• Siguracione shëndetësore të mbuluara;
• Leje vjetore të paguara prej 42 ditësh;
• Bilete avioni e kthimit gjate lejeve vjetore e mbuluar;
Si të aplikoni: Për të aplikuar dërgoni një CV tuajën në Anglisht me foto me subjekt “Pilot” në adresën e e-mailit sipas zyrave përkatëse:
Europe Agency Shqipëri- info@europeagency.al