Ja si u gdhi Mitrovica në 10 vjetorin e pavarësisë (FOTO)

Në ditën kur Kosova po feston 10 vjetorin e Pavarësisë së saj, veriu i Mitrovicës është zgjuar me pankarta nëpër mure dhe dyqane të shumta për okupimin e saj.

Në qytet vërehen pothuajse kudo pankarta të tilla me fotografi të duarve të prangosura në të cilat shkruan ’10 vjet të okupimit të Kosovës e Metohisë’.

Mbishkrimi përveç në gjuhën serbe dhe alfabetin cirilik, është shkruar edhe në shqip dhe anglisht.

ësohet se përmes këtyre pankartave, qytetarët serbë të veriut dërgojnë mesazh se Kosova është pjesë e Serbisë dhe se ajo është e okupuar nga Bashkësia Ndërkombëtare.

KosovaPress-i ka provuar të kontaktojë me përgjegjësit e policisë në veri të Mitrovicës, por një gjë e tillë ka qenë e pamundur. /KosovaPress/