Japonezi thyen rekord: Vozitë skuterin 500 kilometra me një rrotë

Motoçiklisti japonez Masaru Abe ka thyer rekordin e vjetër botëror 25 vjet në vozitjen e skuterit me vetëm në një rrotë.

Abe rekordin e ri e arriti me modelin Yamaha Jog duke kaluar saktë 499 km.  Rekordi është thyer në shtegun Kavaguçi në afërsi të Tokios dhe ishte për 170 km më i madh se sa rekordi i kaluar.

“Asnjëherë më herët nuk kam ndier aq shumë dhimbje, pasi të dyja duart më dridheshin”, ka thënë 33-vjeçari pas thyerjes së rekordit. Ai ka shtuar se edhe shikimi i ishte mjegulluar dhe gati kishte humbur ndjenjat.