Jeta luksoze e Fidelit: 20 vila dhe ishull privat

Ai deklaronte publikisht se jetonte me 20 dollarë në muaj dhe se e përçmonte jetën luksoze dhe borgjeze.

Por ndërsa në publik shfaqej si një revolucionar idealist, në të vërtetë Fidel Kastro bënte një jetë super luksoze.

Në kohën që Kuba ishte e zhytur në varfëri dhe mjerim, Kastro kishte 20 vila, një ishull privat, jaht dhe dashnore pafund, duke qenë se ishte një feminist i çmendur.

Raportohet se ai ka pasur edhe një minierë të vogël ari.