Katari vendi më i pasur në botë; cili shtet është më i varfëri!?

Katari, Lugsemburgi dhe Singapori i prijnë listës së shteteve më të pasura në botë. Edhe pse janë ndër shtetet më të vogla në botë, këto tri shtete kanë standardin më të mire të jetës sipas një analize të berë nga Global Finance Magazine. Kjo revistë ketë statistikë e ka berë duke u bazuar në koston e jettesës, shkallën e inflacionit si dhe të ardhurat për krye banori.

Nga 184 shtete të përfshira në ketë studim shteti më i varfër del të jetë Sudani Jugor i pasuar nga Kongo dhe Zimbave, ndërsa Shqipëria renditet në mes, si shteti 94 më i varfëri në botë. Kosova dhe disa vende tjera të vogla si San Marino, Vatikani e Monako, nuk janë përfshirë në ketë studim.

Shtetët më të pasura:

Shtetët më të varfëra: