Keni probleme me gjumin ? Ja arsyeja…

Nuk ka gjë më të mirë sesa netët e kaluara tek miqtë… filma, ushqime të shijshme, biseda të gjata, duket se asgjë nuk mund ta prishë këtë natë deri në momentin kur vendosni kokën në jastëkun e dikujt tjetër. Nuk është se shtëpia e mikut tuaj nuk është mikpritëse, por pas këtij fakti fshihet një arsye shkencore.
Sipas një studimi të ri nga Universiteti Broën thuhet se në minutën e parë kur ju vendosni kokën në një jastëk që s’është i juaju, hemisfera e majtë e trurit vendoset në punë dhe shndërrohet në një mini sistem mbikëqyrje, që jumban gjithë natën zgjuar.
Pjesa më e keqe është që kjo gjendje vazhdon gjatë, pasi shqisa e nuhatjes dërgon sinjale në tru gjatë gjithë kohës për aromat e reja që ndjen hunda. Ajo që duhet të bëni është të vendosni një rrobë tuajën pëmbi jastëk përpara se të vendosni kokën