Kërcënim me bombë evakuhen shkollat kanadeze

anadeze në ishullin “Prince Edward” janë evakuuar, për shkak të një kërcënimi potencial, thotë policia, raporton BBC.

Studentët janë duke u dërguar në lokacione të sigurta, aty ku prindërit e tyre do të mund ti marrin, tha se Policia e Kalorësisë Mbretërore Kanadeze në një deklaratë, transmeton KosovaPress.

Ishulli “Prince Edward” është provinca më e vogël Kanadasë, me një popullsi prej 146,000 banorëve.

Universitetet në Nova Scotia gjithashtu janë evakuuar, thonë raportet.

Dy kampuset e Nova Scotia Community Colleg,  kampusi në Halifax dhe kampusi Marconi në Sydney, janë evakuuar për shkak të kërcënimeve me bombë.