Këto të pasme ari do shërbejnë si portë

Çmimi Turner kurrë nuk dështon të habisë me veprat e saj të artit.

Edhe këtë vit me siguri nuk do të zhgënjejë. Një skulpturë e madhe me të pasmet që preken nga duart, një kostum tullash, dhe më shumë se 20 mijë paund në qindarka janë ndër veprat më të bukura të kësaj ekspozite këtë vit.Këto të pasme ari do shërbejnë si portë

Veprat nga katër artistë të nominuar konkurrojnë për çmimin 25 mijë paund në ekspozitën që hapet ditën e nesërme.

Fituesi i ekspozitës kontroverse, në edicionin e 32-të të saj, do të shpallet në dhjetor.

Anthea Hamilton's eye-catching giant, golden sculpture of a backside is entitled Project For A Door (After Gaetano Pesce) 2016

The sculpture is 16ft high and is part of a series of 'physical realisations' of images taken from the artist's archive. It attracted a lot of attention from those getting a sneak preview

Hamilton's work also consists of a 'brick suit' - a fabric suit which camouflages with the wall behind

Fellow artist Michael Dean's work includes a sculpture consisting of £20,435.99 in pennies, representing 'one penny below the UK poverty line for a family of four

A model of a train entitled The New Media Express in a Temporary Siding (Baby Wants To Ride) 2016 has been installed by artist Josephine Pryde

Helen Marten's work features handmade as well as found objects such as cotton buds and fish skins to create 'poetic visual puzzles'