Kjo është periudha e vitit kur flokët rriten më shpejt

Dalë ngadalë po hyjmë në sezonin e pranverës. Bashkë me lulet lulëzojnë edhe folikulat ndaj nëse dëshironi flokë të shëndetshëm e të fortë, duhet të përfitoni tani!

Sipas një artikulli në British Journal of Dermatology, flokët arrijnë kulmin e rritjes në këtë periudhë. Për të maksimizuar rritjen, duhet të konsumoni sa më shumë proteinë, zink dhe hekur. Këto dy të fundit gjendet me shumicë te perimet jeshile, sidomos te spinaqi.

Një sallatë me spinaq dhe salmon ose pulë zgare dy herë në javë do të japë rezultate të mahnitshme në verë.