Kjo princeshë nga Arabia Saudite shkatërron të gjitha stereotipat për gratë në Lindjen e Mesme
 


Stili nuk është e vetmja gjë që e ndryshon në mes të rrugës Princeshës Ameerah së jetesës dhe mënyrën tradicionale. Ajo drejton një makinë, ka një arsim të lartë të marra në Shtetet e Bashkuara, si dhe një diplomë në Administrim Biznesi. Princesha mendon se të gjitha gratë e vendit të saj duhet të kenë të drejtë të zgjedhin në këto çështje, dhe ajo përpiqet për të bërë këtë një realitet.


Princess Ameerah është shembull i përkryer i një personi i cili kombinon bukurinë e pabesueshme, një mendje të zhdërvjellët, . Njerëz të tillë patjetër të bëjë këtë botë më të mirë./Bright side