Komunat me shumicë maqedonase kundër zyrtarizimit të gjuhës shqipe

Një numër kryetarësh të komunave lindore të Maqedonisë në një deklaratë të përbashkët kundërshtojnë zyrtarizimin e gjuhës shqipe në administratën publike, përcjell Zhurnal.

“Reagojmë ashpër kundër paralajmërimeve se do të zyrtarizohet gjuha shqipe në administratën në të gjithë teritorin e vendit. E kundërshtojmë fuqishëm një qëllim të tillë të partive që mundohen ta promovojnë, LSDM-së dhe partive shqiptare.”, thuhet në deklaratën e përbashkët.