Koreja e Veriut teston një tjetër raketë balistike

 

Koreja e Veriut lëshoi një balistike me rreze të shkurtra të hënën e cila u ul në det nga bregu lindor. Testi i së hënës është I treti me radhë për tri javë, duke sfiduar presionin botëror dhe kërcënimet për më shumë sanksione ndaj Koresë së Veriut.

Raketat baliste besohet të jetë e klasës Scud,  dhe fluturoi rreth 450 km (280 milje), thanë zyrtarët e Koresë së Jugut. Koreja e Veriut ka një rezervë të madhe të raketave me rreze të shkurtëra, të zhvilluar fillimisht nga Bashkimi Sovjetik.

Testi i së hënës ka ndjekur dy teste të suksesshme të raketave mesatare dhe të gjata gjatë javëve të fundit nga Pyongyang, i cili po kryen teste të tilla me një ritëm të paparë në një përpjekje për të zhvilluar një raketë balistike të aftë për të goditur Shtetet e Bashkuara kontinentale.