Kosova vazhdon të mbetet jashtë Interpolit

Kosova ka vazhduar të mbetet edhe gjatë vitit 2016 jashtë organizatave më të mëdha ndërkombëtare të sigurisë, Interpol dhe Europol, ndonëse kanë kaluar tetë vite nga shpallja e pavarësisë së vendit.

Ani pse vendi ynë ka aplikuar dy herë për anëtarësim në këto dy mekanizma të sigurisë, një gjë e tillë nuk është marrë parasysh nga këto organizata.

Por, ajo çfarë po i mungon Kosovës për t’u anëtarësuar është lobimi i mirëfilltë, gjë që nuk e ka.

Kështu ka thënë për Tribuna Channel deputeti i LDK-së Nuredin Ibishi, njëkohësisht edhe anëtar në Komisionin Parlamentar për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrjen e Forcës së Sigurisë së Kosovës.

Edhe ekspertë të sigurisë flasin për nevojën që Kosova të jetë anëtare e organizatave ndërkombëtare të sigurisë.