Krijohet aplikacioni se si të orientohen refugjatët e ndjekur nga Trump

Donald Trump e ka bërë atë që kishte paralajmëruar, largimin e refugjatëve nhs SHBA që vijnë  nga disa shtete islamike, si Libija, Jemeni, Iraku, Siria, Sudani e Somalia. Ky vendim është quajtur absurd nga shumë organizata dhe liderë.

Kundër vendimit ka dalur edhe themluesi i Mark Zuckerberg

. Duke e parë këtë situatë, njohës të teknologjisë në Amerikë kanë krijuar një aplikacion që i udhëzon refugjatët për hapat që duhet ti ndjekin pas largimit nga Amerika.

Aplikacioni tregon qendrat e lajmërimit, aeroportet, shtetet që duhet ti ndjekni për lajmërim, mundësitë për të aryetur qëndrimin e mundshëm.

Airnb është emri i aplikacionit që mund të shkarkohet falas dhe që po shpërndahet me të madhe në aeroportet në Amerikë.

Krijohet aplikacioni se si të orientohen refugjatët e ndjekur nga Trump