Kujdes nga rrezet e kuqe të diellit

Në ditët e nxehta, kur temperaturat kalojnë mbi 35 gradë Celsius, kujdes të veçantë duhet kushtuar mbrojtjes së lëkurës nga rrezet e diellit, në mënyrë që të mos vijë deri te djegiet e padëshiruara dhe dëmtimi i lëkurës.

Janë tri lloje rrezesh, të kuqe (IR), ultravioletë (UV) dhe drita e dukshme.