Lajm fantastik: Maqedonia dhe Gjermania arrijnë marrveshje për njohjen e patent shoferëve

Lajm fantastik: Maqedonia dhe Gjermania arrijnë marrveshje për njohjen e patent shoferëve.

Pengesat e fundit janë hequr dhe me këtë, shtetasit e Maqedonisë që jetojnë ose punojnë në Gjermani do të jenë në gjendje të zëvendësojnë lejet e tyre të drejtimit të makinës me ato të Gjermanisë.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për shtetasit e Maqedonisë që kanë qëndrim të përhershëm në Gjermani, por edhe për ata që shpesh udhëtojnë në vend, sepse kanë të drejtën për të drejtuar një automjet në Gjermani vetëm në gjashtë muajt e parë të qëndrimit të tyre.

Pastaj, ata duhej të merrnin një provë të re ngarjeje.
Vendet jo të BE në Ballkan nënshkruajnë marrëveshje dypalëshe me Gjermaninë për të rregulluar këtë çështje.

Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina kanë pasur marrëveshje të tilla për një kohë, por Maqedonia nuk ka pasur./tetova1.mk