LAJMI I FUNDIT/ Evidencat provojnë se vrasja e ambasadorit rus nuk ishte e vërtetë

Ambasadori rus Andrei Karlov i cili vdiq menjëherë pasi u qëllua më armë zjarri gjatë një vizitë në një galeri ekspozitash në Ankara.

Kanë lindur shumë pyetje në lidhje me vrasjen e tij pak të dyshimtë.

Një grup ekspertësh kanë provuar se vrasja e tij ishte fallco dhe asgjë nuk ishte e vërtetë.

Provat e balistikës tregojnë se të shtënat u dëgjuan shumë ‘boshe’.

Gjithashtu në video nuk ka të zhurmë gëzhojash duke rënë në tokë pas të shtënave, të cilat mund të dëgjohen shumë lehtësisht në një dhomë akustike të hapur dhe pa zhurma të tjera përreth. Kur ai u shtri në tokë asnjë shenjë gjaku nuk është parë, gjë që është e pazakontë pasi u qëllua disa herë.

Provat tregojnë edhe se ai duket sikur dridhet përpara të shtënave. Këmisha e tij pas gjithë atyre të shtënave duhet të tregonte një dalje të plumbit.

Ka një jehonë frike se vrasja ishte organizuara në mënyrë që të vënë më shumë presion mbi tensionet që tashmë përballen në mes të Rusia, Turqia, NATO dhe Siria e shkatërruar nga lufta. /Shqipëriaime.al