Leksion i Jeta Xharës Sebastian Kurz për lirine e shtypit

Jeta Xhara në Vienë gjatë Konferencës për lirinë e Mediumeve: 
Gazetarëve pjesëmarës në këtë Konferencë, organizuar nga OSBE-ja, fjalë hyrëse kish mbajtur ministri I punëve të jashtme të Austrisë Sebastian Kurz. Me këtë rast Jeta Xhara, përfaqësuese e gazetarisë kosovare, mes tjerash kish deklaruar se nuk është e ndershme dhe aspak e pranueshme që në një tubim ndërkombëtar për lirinë e mediumeve të flet njeriu I cili e përkrahu, me pjesmarjen e tij në fushatën parazgjedhore, VMRO-DPMNE-në, parti kjo, e cila në skajshmëri e ngulfati lirinë e mediumeve në Maqedoni, dhe se në Maqedoni, kjo parti që e kishte përkrahjen pikërisht të Kurtz-it, e shkaktoj terrin më të madh informativ në Ballkan. Prandaj paraqitja e Kurz në këtë takim nuk është aspak në favor të lirisë në gazetari./antpress