Liqeni i Dibres i mbushur me mbeturina

Si pasoje e reshjeve te fundit te shiut eshte rritur nivelin i ujit ne Liqenin e Dibres.Ujrat nga lumejte kane sjellur numer te madh  mbeturina palstike nga deponite e egra pergjate lumit Radika. Me se shumti ky fenomen verehet ne afersi te Kosovrastit te poshtem.

Kjo dukuri paraqitet cdo vit ne vjeshte dhe ne pranvere kure reshjet e shiut jane me te medha. Per fat te mire sasia e mbeturinave kete vit eshte me e vogel ne krahasim me vitet e tjera, pasi qe banoret e kesaj ane ne menyre te organizuar kane mbledhur mbeturinat.