Lufta e myslimanëve në rrugët e Britanisë, Eksperti: Islami mbart ”urdhër me vdekje”

Ndarja e myslimanëve, ka shkaktuar luftë civile në rrugët e Britanisë, sipas shefit ekzekutiv kundër-ekstremizmit. Shefi ekzekutiv i Fondacionit Quiliam, Haras Rafiq, ka deklaruar se lufta civile është përhapur në rrugët e Britanisë së Madhe.

Ai tha se vrasësit konsiderohet viktimat që “nuk janë myslimanë të mjaftueshëm”, dhe kjo ka çuar në vrasje në rrugët e britanisë.

Ai shtoi më tej se: “Të tre vrasjet e fundit të myslimanëve, në media u tha se janë kryer nga ata që kanë vendosur që viktimat e tyre, që nuk janë mjaftueshëm besimtarë”. Rafiq tha se versioni Salafi i Islamit nuk është i njëjtë me ta dhe në bazë të ligjit të Sheriatit, kjo do të thotë se këta njerëz duhen vrarë.

Rashad, i cili u burgos, vendosi për të kryer vrasje pas një lufte të gjatë, i cili kishte të drejtën për të drejtuar qendrën kulturore An Noor, një xhami në perëndim të Londrës.

Në një koment në gazetën “The Times”, z.Rafiq ka thënë se:”Vrasja e Abdul Hadi Arëani është urdhëruar për shkak të luftës për pushtet të xhamive. Por ne nuk duhet të harrojmë një tjetër faktor: interpretimet e ndryshme brenda islamit sunit”.