Maqedonia bën pjesë në vendet e rrezikuara nga sulmet terroriste

Maqedonia mund të ballafaqohet me sulme terroriste dhe kërcënimet ekzistojnë. Sipas mediave britanike, të cilat thirren në të dhëna të shërbimeve sekrete, duhet që me kujdes të zgjidhet vendi për pushim

Shkallë më të lartë të kërcënimeve kanë Belgjika, Franca, Gjermania, Rusia, Turqia dhe Britania e Madhe. Në shkallën e dytë të kërcënimeva janë Austria, Bosnja, Greqia, Maqedonia, Italia dhe Spanja, ndërsa shkallë të lartë të kërcënimeve ka edhe në Serbi, Mal të Zi, Kroaci dhe Bullgari.

Ndërsa vendet të cilat nuk rrezikoneh nga sulmet terroriste janë Sllovenia, Hungaria dhe Çekia