Marrëveshja PD-PS – Zgjedhjet më 25 qershor, PD merr zv/kryeministrin e 6 ministra teknikë

Bisedimet për më se tre orë midis kryeministrit Edi Rama dhe kreut të opozitës Lulzim Bashën natën midis 17 dhe 18 majit, kanë përfunduar me një marrëveshje të gjerë midis tyre, detajet e të cilës u kontretizuan sot.
Marrëveshja shtyn datën e zgjedhjeve nga 18 qershori më 25 qershor, ndërsa i jep opozitës edhe postin e zv/kryeministrit si dhe postet e 6 ministrave të konsideruar teknikë. Marrëveshja prej rreth 4 faqesh iu dërgua medias nga Partia Demokratike.
Qeveria teknike- Sipas marrëveshjes së arritur, Partia Demokratike do të ketë postin e zv/kryeministrit si dhe 6 ministra teknikë.
QEVERIA:
-Zv/kryeministër, teknik
-Ministri i Brendshëm, teknik
-Ministri i Arsimit, teknik
-Ministri i Shëndetësisë, teknik
-Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, teknik
-Ministri i Financave, teknik
-Ministri i Drejtësisë, teknik
-Drejtori i OSHEE
-Drejtori i Përgjithshëm i Aluiznit
-Drejtori i Përgjithshëm i Hipotekave
-Drejtori i pergjithshem i Burgjeve
-Drejtori i pergjithshem i Agjensisë së Zhvillimit Bujqësor e Rural.