Martesa ju ndihmon të mbani trupin në formë

Martesa mund të ndihmojë për të mbajtur trupin në formë. Ky është rezultati i një studimi të kryer në Universitetin e Yokohama në Japoni.

Një hulumtim me njerëzit që kanë diabetin e tipit 2, ka zbuluar se personat që janë beqarë janë dyfish më të rrezikuar që të jenë mbipeshë.

Mjekët kanë analizuar 270 persona me moshë mesatare deri në 65 vjeç, të cilët ishin diagnostikuar me diabet të tipit 2.

Sipas këtij studimi, 58 % e meshkujeve  të martuar kanë më pak gjasa që të jenë me sindromën metabolike e cila është një kombimin mes diabetit, shtypjes së lartë të gjakut dhe mbipeshës, të cilat dëmtojnë venat e gjakut.

Ekspertët mendojnë që burrat që janë në marrëdhënie dashurie kanë më shumë gjasa të hanë shëndetshëm duke ulur përqindjen e sindromës metabolike.