Mbi 20 mijë të interesuar në Diasporsën per te votuar ne Maqedoni

Sipas të dhënave më të fundit të KSHZ-së, rreth 20.500 shtetas të Maqedonisë që jetojnë dhe punojnë jashtë vendit, janë regjistruar për votim në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 11 dhjetorit, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Për shkak të numri të madh të të paraqiturve, KSHZ-ja ka vendosur që në Bern të hapë tre vendvotime shtesë, ndërkaq në Venedik të hapë dy vendvotime shtesë.

Këtë vit, vendvotim do të hapet edhe në Abu Dhabi të Emirateve të Bashkuara Arabe. Edhe në Detroit, New York, Romë dhe Melbourne janë paraqitur qytetarë për të votuar./