На митингот на ВМРО-ДПМНЕ, кој го одржа во Тетово, се обрати и нивниот коалициски партнер Амди Бајрам, кој вели дека сите треба да гласаат за оваа партија, бидејќи таа се грижи сите националности да бидат сплотени.

Животот беше со нас, не со нив. За тоа, сите роми од Тетово и околината, заедно со мене и другите ромски политички партии треба да останат лојални на ВМРО-ДПМНЕ и со вас народот. Разочарани сте многу, но на 15 октомври сите ќе се развеселиме. Како ќе се развеселиме? Со број 13. Да излеземе заедно да гласаме и да славиме заедно. А по гласањето, ќе бараме нови парламентарни избори, рече Бајрам./м