октор Ваљон Хасани- специјалист интернист кој субспецијализира кардиологија, веќе 4 години работи на одделот за Интервентна медицина во Тетовската болница.

Бојана Симоновиќ

Со оглед на тоа што кардиоваскуларните заболувања се причина број еден за смртност во Македонија, доктор Хасани секојдневно се соочува со голема одговорност и крои судбини…

Кардиологот Хасани, во интервјуто за „Post.mk“ откри како минува еден ден во кардиологија и со какви случаи се има сретнато во досегашното негово работење.

Целосното интервју можете да го проследите на следниот линк: