Комуникацијата меѓу граѓаните на Македонија и на Грција е од извонредно значење за зајакнување на взаемната доверба и разбирање, се согласиле шефот на македонската дипломатија, Никола Димитров и градоначалникот на Солун, Јанис Бутарис, на денешната средба.