Најновото истражување за порнографијата покажува дека може да го уништи сексуалниот живот бидејќи создава нереални очекувања во сексот.

Гледањето порно филмови создава нереални очекувања кај мажите. Тим истражувачи по анализа на 50 најгледани видеа на Pornhub за да ја да одредат фреквентноста на оргазми кај мажите и кај жените, откриле дека само 18 проценти од жените навистина имале оргазми. Сè останато е лага. Кај мажите тоа е 78 проценти.

Познатиот сексолог Трејси Кокс за Daily Mail вели дека порнографијата прави мажите да заборават колку предиграта е важна.

„Од порнографијата мажите учат лоши лекции: дека на жените не им е потребна предигра, дека сексот во тројка е нормален и дека врвот на сексот е односот. Помалку од 20% од жените можат да доживеат оргазам само со пенетрација, а во порно филмовите тоа постојано се случува. Жените доживуваат оргазми само со пенетрација. Сè во порнографијата е лажно, па дури и оргазмите. Тоа е лошо напишана сапуница која на покажува што навистина се случува во креветот“, вели таа.