Го паметам моментот кога ти кажав дека те сакам.
Ги шепнав тие две зборчиња во целата таа гужва и сред концерт.
Само што ги кажав тие страшни и опасни две зборчиња, го тргнав погледот.
И тогаш ти ми возврати со уште помек глас.
Моето срце забрзано чукаше.
Повторно те погледнав.
И само за миг, ги почувствував твоите усни на моите.
Тогаш не знаев дека тоа ќе ме уништи.
И во тој миг, почувствував чиста среќа.
Те сакав со целото срце, тело и душа.
И во тој момент се заљубив во тебе.
Но, не можев да зборувам за тоа, ниту да го покажам.
Еден погрешен чекор и целиот твој свет ќе се сруши.
Се надевав дека ќе ме спасиш и те повредив во процесот.
Ти им се препушти на сите оние кои навиваа против нас.
Ме гледаше како горам и ме виде како паѓам.
Никогаш повеќе нема да можам да те сакам.
Но, научив една лекција:
Никогаш не давај втора шанса на личноста која претходно те скршила..