Mos e ringrini mishin

Nëse keni plan të gatuani mish, nxirreni atë nga frigoriferi dhe gatuajeni! Nëse ju ndryshojnë planet dhe mishi ka shkrirë, mos bëni gabim ta fusni sërish në grirje.

Sigurisht që ju mund ta gatuani mishin edhe nëse është shkrirë dy herë dhe ta hani të sigurt. Megjithatë, sipas ekspertëve të shëndetit, shkrirja dhe ngrirja sërish e mishit është i sigurt sa kohë që mishi është shkrirë në frigorifer dhe jo në temperaturë dhome, ose më e keqja, në mikrovalë.

Në këtë rast mishi do të jetë më i thatë dhe i fortë.

Kjo ndodh sepse uji i ngrirë brenda mishit e bën atë më të fortë dhe ia humbet të gjitha vlerat ushqyese.