Mustafa për rastin “Dehari”: Mos të ndërtojmë kauzë politike për një rast tragjik

Mustafa në një status në Facebook ka thënë se për këtë rast duhet të pritet e vërteta që do të dalë nga institucionet kompetente.

“Nuk kemi nevojë të bëhemi avokat të të keqes, por avokat të së vërtetës”, ka shkruar Mustafa.

Ky është reagimi i plotë i Mustafës në Facebook:

Ajo që të gjithë neve na nevojitet, është ballafaqimi me të vërtetën. E vërteta nuk përcaktohet me akuza e zhurmë dhe ngulfatje të opinionit, por me fakte shkencore e profesionale.

Nuk kemi nevojë të bëhemi avokat të të keqes, por avokat të së vërtetës.

Kauza e rrejshme politike, po rrezikon të na lë pa liberalizim të vizave, sepse gënjeshtrat po e mund të vërtetën! Mos ta ndërtojmë edhe një kauzë politike për një rast tragjik; të presim që institucionet që janë të autorizuara me ligj ta thonë fjalën e tyre.

Atyre që u ngutet, mund të kenë arsyet e tyre, por institucionet shtetërore duhet të punojnë me themel, të jenë të sakta e transparente, ta thonë të vërtetën dhe ta marrin përgjegjësinë për të gjeturat e tyre.