Ndikimi i gruas tek burri: Sekreti i martesës së lumur?!

Në një studim të gjatë të 130 çifteve të sapomartuar, Dr.John Gottman ka zbuluar se meshkujt të cilët i lejojnë gratë të ndikojnë tek ta kanë martesa më të lumtura dhe janë më pak të pritur për tu ndarë. A donte të na njoftone me çiftin Lauren dhe Stiven. Ndonëse Steven beson se një partneritet i barabartë është çelësi i një martese të gjatë e të lumtur, veprat e tij flasin ndryshe.

Steven: “Unë dhe djemtë do të dalim për peshkim këtë vikend dhe do të nisemi natën vonë”.

Lauren: “Por shoqet e mija do të rrijnë tekne të premten, dhe kam nevojë të më ndihmosh për ta pastruar shtëpinë. Unë të kam treguar për këtë, si ke harruar? A mund të shkosh nesër në mëngjes?”

Steven: “Si ke harruar se kam udhëtimin me shokë? Nuk mund ta ndryshoj orarin do të nisemi për pak kohë”.

Dhe këtu fillon të nervozohet Lauren, ajo e thërret egoist Steven dhe “stuhia” fillon në shtëpi.