Ndotja alarmante, qytetarët në takim me Zhernovskin

Një grup aktivistesh qytetar realizuan takim me kreun e Komunës Qendër Andrej Zhernovski për të shpalosur shqetësimet e tyre ndaj gjendjes me ajrin e ndotur. Ata kanë diskutuar me numri një të Qendrës dhe kanë propozuar disa masa të cilat do ndihmonin në  uljen e nivelit të ndotjes.

Zhernovski ka thënë se shumica e masave të parashtruara nga qytetaret nuk janë në ingirenca të tij. Ndërsa ka thënë se zgjidhja më e mirë do ishte regjimi çift-tek i makinave. Por se një gjë të tillë është në dorë të dikasterit të brendshëm.

Në rast se institucionet tregohen të heshtura, aktivistet planifikojnë hapa të tjerë për pëemieësimin e gjendjes.