Ndryshon festivali në RTSH, në garë vetëm të rinj për në Eurosong


Ndryshon festivali në RTSH, në garë vetëm të rinj për në Eurosong

Festivali i Këngës në Radio Televizionin Shqiptar këtë vit ka premtuar surpriza. Nisur nga dita e djeshme kur janë bërë të njohur konkurentën, lista e këngëve pjesëmarrëse e që rihet re një ndryshim i madh.

Jemi mësuar që në festivalin e fundit, të shihnim këngëtarët e artistët më në zë, më të njohurit por kjo traditë vit  pas viti ka ndryshuar shumë. Sot këtë festival e shohin si një mundësi të mirë për të shkelur dhe në Festivalin Europian të Këngës, talentet e reja.

Këtv vit, referuar dhe listës, emra të afirmuar të skenës mungojnë teksa një shumicë dërrmuese e përbëjnë artistët e rinj në moshë, kryesisht të dalur nga spektaklet e talentëve.

Nga 24 këngë konkuruese në edicionin e 55-të, në numër të madh spikasin edhe artistë nga Kosova si: Flaka Krelani, Linda Halimi, Neki Emra, Yll Limani, Xuxi, Edona Vatoci, Albulena Jashari e Festina Mejzini.

Më poshtë lista e plotë e artistëve shoqëruar me tekstshkruesit dhe kompozitorët e këngëve.

Albulena Jashari

“Fjalët ia lë zemrës”

Muzika: Marsela Çibukaj, Briz Musaraj

Teksti: Gerald Xhari

 

Classic BOYS

“Dashuria për jetën”

Muzika: Endri Sina

Teksti: Saimir Braho

 

Dilan Reka

“Mos harro”

Muzika: Edmond Zhulali

Teksti: Agim Doçi

 

Edea Demaliaj

“Besoj në ëndrra”

Muzika: Fabian Asllani

Teksti: Edea Demaliaj

Edona Vatoci

“Mirëmëngjës”

Muzika: Edona Vatoci

Teksti: Edona Vatoci

 

Elson Braha

“Edhe një herë”

Muzika: Adrian Hila

Teksti: Pandi Laço

 

Erlind Zeraliu

“Dhimbja e gëzimit”

Muzika: Vasil Tole

Teksti: Fatos Arapi

 

Fabiola Agalliu & Agnesa

Çavolli

“Shkon e vjen”

Muzika: Sokol Marsi

Teksti: Fabiola Agalliu

 

Festina Mejzini

“Atje lart”

Muzika: Eriona Rushiti

Teksti: Eriona Rushiti

 

Flaka Krelani

“S’dua t’flas”

Muzika: Qëndrim Krelani

Teksti: Qëndrim Krelani

 

Franc Koruni

“Macka”

Muzika: Franc Koruni

Teksti: Franc Koruni

 

Genc Salihu

“Këtu”

Muzika: Genc Salihu

Teksti: Genc Salihu

 

Lindita Halimi

“World”

Muzika: Klodian Qafoku

Teksti: Gerald Xhari

 

Linda Rukaj

“Vija e lumit”

Muzika: Linda Rukaj

Teksti: Linda Rukaj

 

Lorela

“Me ty”

Muzika: Alban Kondi

Teksti: Turjan Hyska

 

LYNX

“Sot”

Muzika: LYNX

Teksti: LYNX

 

Luka & Serxhio Hajdini

“Koha plaket”

Muzika: Serxhio Hajdini

Teksti: Luka Hajdini

 

Neki Emra “Dashuri dhe urrejtje”

Muzika: Neki Emra

Teksti: Albatros Rexha

 

Orges Toce “Shi diamantësh”

Muzika: Orges Toçe

Teksti: Orges Toçe

 

Rezarta Smaja

“Pse prite gjatë”

Muzika: Xhevdet Gashi

Teksti: Arsim Bujaku

 

Tiri

“Më zgjo”

Muzika: Enis Mullaj

Teksti: Sokol Marsi

 

Yll Limani

“Shiu”

Muzika: Yll Limani, Ilirjana Blakaj

Teksti: Yll Limani, Ilirjana Blakaj

 

XUXI

“Metropol”

Muzika: Genti Lako

Teksti: Ana Gramo

 

Xhesika Polo

“Eva jam unë”

Muzika: Marko Polo

Teksti: Alex Seitaj