Në Serbi çmenden pse kampioni i Maqedonisë luan në turneun për pavarësinë e Kosovës

“Sport dhe politika nuk duhet të përzihen. Megjithatë, futbollistet e ŽFK Istatov do të marrin pjesë në turne politike në Mitrovicë, që pritet të ketë më shumë karakter politik se sportiv”, thuhet në fillim të shkrimit.

Me 16 shkurt do të mbahet turneu i futbollit në Mitrovicë për nder të nëntë vjetorit të Pavarësisë së Kosovës.

Në këtë turne do të luajnë mysafiret nga Maqedonia, Istatov, që janë kampion dhe skuadrat Mitrovica, Dukagjinit (Klina) dhe Intelektualet (Gjilan).

Turneu në Mitrovicë është shpallur si ndërkombëtare, por duke pasur parasysh numrin dhe origjinën e pjesëmarrësve është e qartë se kampioni i Maqedonisë të shërbejë vetëm si sfond politik dekorim.

“Edhe pse turneu është në thelb një pasqyrë politike dhe jo një garë, do të jetë interesante për të parë rezultatet përfundimtare”, thuhet në shkrimin e portalit serb zenskifudbal.com.