Nëna dhe djali vdiqën në aksident, familja shqiptare dhuron organet e 13-vjeçarit

Familja Alla, që humbi vetëm pak ditë më parë në Itali, nënën dhe një nga tre fëmijët e aksidentuar, ka dhuruar organet e djalit që humbi jetën, Dejvisit, 13-vjeçar.

Një veprim më shumë se human, e kanë cilësuar mediet italiane, aktin e familjes shqiptare, që mes dhimbjes shkatërruese për humbjen e dy jetëve, vendosi që t’i japë jetë fëmijëve të tjerë që luftojnë me vdekjen. “Vendosëm kështu, pasi shumë fëmijë të tjerë mund të shpëtohen, ishte e drejtë të bëhej kështu”- janë këto fjalët e xhaxhait të Dejvisit, që së bashku me nënën e tij, Blerinën vdiqën në aksident.

Arian Alla, thotë se vendimi është marrë nga gjithë familja, sigurisht nga Hyseni, babai i djalit dhe bashkëshorti i Blerinës, po ashtu edhe nga të tjerët. “Vendosën të gjithë së bashku, gjithë familja Alla, pasi mësuan se për djalin nuk mund të bëhej më gjë, nuk kthehej më në jetë”- thotë ai. Pas kësaj, u vunë në punë mekanizmat; lëvizi qendra e Transplanteve në Bolonjë që solli ekipin e specializuar. Katër kirurgë bënë nxjerrjen e organeve të rëndësishme nga trupi i të voglit, i cili ishte ndëkohë në vdekje cerebrale. “Menduam për fëmijët e tjerë, për atë që falë Dejvisit mund të kthehen në jetë”- thotë më tej ai.