Nëse urina juaj ka këtë ngjyrë, shkoni tek mjeku!

Ngjyra e urinës tuaj është një tregues i rëndësishëm i shëndetit – ngjyra e rëndë mund të nënkuptojë dehidratim të sëmundjes së veshkës ose mëlçisë.

Urina e shëndetshme përbëhet nga 95% të ujit – 5% e mbetur janë ure, produkte të degradimit, acidet dhe kripërat.

Urina ka një ndikim të drejtpërdrejtë në shëndetin tonë, kështu që ne duhet t’u kushtojmë vëmendje ndryshimeve. Megjithatë, për shkak të ndryshimeve të vogla, asnjë alarm nuk duhet të ngrihet menjëherë, por ngjyra, konsistenca dhe aroma mund të jenë të rëndësishme për diagnostikimin e shumë sëmundjeve.

Ngjyra shumë e verdhë mund të nënkuptojë që ju keni marrë shumë lëngje për një periudhë të caktuar kohe. Ngjyra e kuqe mund të thotë që keni gjak në urinën tuaj, por gjithashtu keni një sëmundje të veshkës ose të mëlçisë. Në çdo rast, tregoni menjëherë mjekun tuaj, transmeton KP.

Nëse urina ka ngjyrë të verdhë të errët nënkupton se jeni dehidruar dhe duhet pirë menjëherë ujë. Nëse ngjyra e urinës është sikur e birrës, duhet vizituar mjekun. Nëse kjo ngjyrë vazhdon mund të jetë një dehidratim ose tregues i sëmundjes së mëlçisë.