Nga janari 2017, 5 euro për të shkuar në Shqipëri nëpërmjet Rrugës së Kombit

Qeveria Shqitare ka vendosur përfundimisht që të japë me koncesion Rrugën e Kombit. Vendimi është marrë në mbledhjen e sotme (14 dhjetor) të Këshillit të Ministrave tò Shqipërisë.

Rruga do të bëhet me pagesë duke nisur nga fillimi i vitit të ardhshëm dhe qytetarët do të paguajnë 5 euro për veturë.

Sipas ekspertëve, standardi maksimal ndërkombëtar për mirëmbajtjen e 100 kilometrave kërkon një tarifë 2.5 euro dhe jo 5 euro. Rruga e Kombit, në të gjithë gjatësinë e saj, është 116 kilometër, ndërsa vetëm 60 kilometrat e aksit Rrëshen-Kalimash konsiderohen të përfunduara