Një 9-vjeçar humbi jetën nga shoferi i cili po luante në “Pokemon Go”

Kur Pokemon GO u lançua, njerëzit u “çmendën” pas lojës duke bërë që ta përdornin atë edhe në situate të rrezikshme, të tilla si luajtja me të edhe në timon duke shkaktuar kështu aksidente të shumta

Megjithatë fatmirësisht njerëzit e përfshirë në aksidente të tilla kanë arritur të kenë vetëm lëndime të lehta.Por sipas një raporti nga Japonia Times (nëpërmjet poligonin), një djalë 9-vjeçar u godit nga një shofer kamioni i cili ishte duke luajtur lojën ndërkohë që ai ishte në timon.

Shoferi u arrestua në momentin e ngjarjes dhe pranoi gjithashtu se ai zakonisht e mban aplikacionin e hapur, ndërkohë që drejtonte makinën. Djali u dërgua në një spital, ku vdiq 2 orë më vonë.

Me rastin e këtij aksidenti, Ministri i Transportit të vendit ka shpërndarë një mesazh sensibilizues në Twitter.

Në përditësimin më të fundit të lojës, zhvilluesit u përpoqën të pengonin Pokemon të funksiononte, në qoftë se loja ishte duke punuar edhe në makinë. Por mesa duket ky incident tregon se masa të tilla, nuk janë mjaft efektive sa duhet të jenë.