Një liqen masiv me karbon të shkrirë zbulohet në SHBA, frikë për kaos

Një liqen masiv me karbon të shkrirë është gjetur nën SHBA dhe do të ishte një fatkeqësi për planetin, nëse arrin të clirohet.

Shkencëtarët, duke përdorur sensorë sizmike, kanë zbuluar një zonë të thellë në Tokë, të mbushur me karbon të shkrirë, shkruan “Daily Mail”

Liqeni 1,8 milion kilometra katrorë, është pothuajse i barabartë me madhësinë e Meksikës, dhe studiuesit thonë se ai ka potencial të shkaktojë dëme të parikuperueshme për mjedisin.

Zbulimi mund të ndryshojë perceptimin tonë se sa karbonit përmban Toka, duke sugjeruar se është shumë më tepër se sa besohej më parë.

Ai përmbajë deri në 100 trilion ton karboni të shkrirë