Një radio gjermane ju rrëfen fëmijëve sa “i keq” është Putin, po zhvillon dy luftëra

Sulmet, si nga Rusia por dhe për Rusinë nuk kanë të ndalur. E fundit, është një emision radiofonik gjerman, ku tema kryesore në një emision për fëmijë, ka pasur Putinin. Një radio në Gjermani, ka shkuar edhe më tej në përpjekjet e saj për të paraqitur Putinin si “e keqja” dhe fajësimin e atij për çdo mëkat. Radio stacioni gjerman Deutschlandradio e ka gjetur të nevojshme që ti shpjegojë dëgjuesve të saj të rinj, se çfarë është Putin, dhe çfarë “gjëra të këqija” Rusia ka bërë.

Referuar shkrimit të medias ruse, ”Sputnik News”, ku thuhet mes të tjerash se në programin e saj për fëmijët, kjo radio shumë qartë dhe troç tërhoqi portretin e Presidentit rus, duke deklaruar se: “Presidenti rus Putin aktualisht zhvillon dy luftëra: Një në Ukrainë dhe një në Siri. Kancelarja gjermane Merkel dhe Presidenti francez Hollande duan të sigurohen që Putin përfundon dy luftëra. me sa duket, ata nuk do të ketë sukses në të, për shkak se Putin nuk respekton rregullat ndërkombëtare”,- ka thënë për dëgjuesit e saj të vegjël, kjo radio.

Më tej, emisioni ka vazhduar, duke thënë se Rusia është përgjegjëse për sulmet ajrore dhe ka goditur spitale dhe disa kolona humanitare të OKB-së në Siri. Ata gjithashtu fajësojnë Putin për krizën e tanishme të refugjatëve në Europë.

“Kancelarja gjermane Merkel dhe Presidenti Hollande kanë deklaruar vazhdimisht se Putin ka shkelur rëndë të drejtat e njeriut në Siri. Aeroplanët rusë kanë bombarduar spitale dhe kolonat e OKB-së. Për këtë arsye, shumë sirianë janë larguar me familjet e tyre në Gjermani”,- thoshte deklarata, sipas portalit Rus.

Në të njëjtën kohë, mediumi nuk e ka përmendur faktin se asnjë nga këto akuza ende nuk janë provuar. Edhe Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg paralajmëroi kundër përfundime të nxituara dhe bëri thirrje për një hetim të OKB-së të sulmit famëkeq humanitar në Aleppo.

“Unë nuk do të spekuloj për këtë. Është e rëndësishme për të marrë faktet dhe për të gjetur se si kjo mund të ndodh, por unë nuk do të spekuloj”, tha Stoltenberg më parë. Për nga ana e tij, Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov, bëri thirrje gjithashtu për një hetim të rastit, ndërsa Ministria ruse e Mbrojtjes publikoi video e sulmit mbi karvanin humanitar të OKB-së, të bërë nga avioni të telekomanduar për të ndihmuar në përcaktimin e së vërtetës.