Nxënëset me shamia e Mësues-imamëve të përndjekur për terrorizëm kandidate për deputete!

Nga Luan-Asllan Dibrani

Publikimi i sondazheve,parashikimeve ,vlerësimeve , dhe  garat  në fushatën parazgjedhore në Kosovë kanë marrë hov edhe me intensitete të mëdha. Partitë politike po përpiqen që ta ndjekin avazin  e vjetër si  në zgjedhjet paraprake,por dikujt edhe i ka rënë bishti ne ujë dhe janë para kapitullimit pran  elektoratit me pakënaqësinë që përjetoj populli gjate këtyre mandateve të tyre!!!

 Gzim Kelmendi,Fuad Ramiqi ,Naim Terrnava,Ferid Agani etj,”njerëz  të pa identitet dhe  me apetite antikombëtare”!!!

 Por me  një theks të veçantë nxitojnë  “gratë me shamia,se ku ti futin hundët  nëpër partitë  të ndryshme”, pos asaj qe  i kanë grumbulluar  nën çadrat   e veta si  Gzim Kelmendi,Fuad Ramiqi ,Naim Ternava,Ferid Agani etj,”njerëz  të pa identitet dhe  me apetite antikombëtare”. Shtrohet pyetja  vallë se çka munden me kontribuar këto  pseudodeputete  në Kuvendin  e Kosovës?

A thua   me çka na paraqiten?Çka mbrojnë? Çka kontribuojnë  në kuvend, qe pos ndonjë ajeti  e dove kuranore   nuk dinë gjë tjetër!!!  Çka i vyen Kurani sot në këtë   shekull,Kuvendit të Kosovës, qe bota po hec me orë përpara me teknologji dhe me hapje të vendeve të punës!?

-Lufta ka qenë e shpatave  në kohen kur është shkruar kurani,por sot e asaj dite nuk ka progresivitet  as ndryshim,por sido që është “ai le te mbetet aty ku  e ka vendin në xhamia e tek predikuesit e kësaj feje në shtëpitë  e tyre”! Prandaj koha e shpatës u shndërruar në teknologji    luftash ajrore , me   mjete te sofistikuara   moderne qe  e kalon fuqinë e shpatës me miliarda herë,prandaj populli im  te ecim me kohen mos humbeni kombin  për fe dhe “mos shini ma kisha e xhamia se feja e shqiptarit është shqiptaria”.

A thua po vinë ta pushtojnë Kuvendin e Kosovë me ferexhe  e furçe dh ti sjellin zi e jo dritë Kosovës?

 Këto gra a thua po vinë ta pushtojnë Kuvendin e Kosovë,apo po bëjnë gara se kush po e kalon  numrin e deputeteve, ato  kryeshtruar apo ato të mbuluara???

-A thua do të jetë një sinjal i keq dhe  barbar nga Kosova evropiane, që të  figurojnë  këto  gra me ferexhe  e furçe zije e jo drite!!! Asnjëherë  më parë femra të mbuluara, praktikuese të fesë islame nuk janë gjet në listat zgjedhore. Kush po i financon?Nga po vijnë? Kush po i nxite që  ta shëmtojnë  Kuvendin  e Kosovës me ato veshje të huaja   aziatike.

Partia “Fjala” e cila udhëhiqet nga Gëzim Kelmendi,qe nuk e njeh kombin ,historinë , gjuhën dhe  vlerat kombëtare  mbanë numrin më të madh të femrave me mbulesë  të manipuluara edhe ne listat zgjedhore.
-AKR’ja e Behgjet Pacollit, ka në listën e saj po ashtu  femra me mbulesë, si dhe Partia e Drejtësisë e ish ministrit Ferid Aganit!!!

Tema e shamisë në Kosovë ka provokuar debate të nxehta në të kaluarën , ka nxitur protesta masive, që do ta turpëronin kauzën tonë kombëtare sidomos veshja e se bijës se Naim Ternaves, Reqife Ternava me veshje aziatike,  pretenduese   qe të ulet në Kuvend  pa kurrfarë kriteri. Por, simboli i saj religjioz dhe i grave tjera, qe mbulohen me te gjelbërta është një provokim i rënd për kombin tonë duke e injoruar atë veshën tonë qe ja ka lakmi bota,pastaj  po vihet në analizë  shqetësuese që të  shprehin dyshime për përfshirje  e tyre  edhe në politikë, pa kurrfarë kriteri  dhe parimi qe nuk përputhet me asgjë me kulturën tonë!

Mos të votohen këto  gra me pretendime  te uljes dhe nxitjes se  poshtërimit dhe  abuzimit me femrën shqiptare!

“Unë kam një opinion personal dhe mendoj personalisht këtë e them shumë shpesh  dhe mendoj që  shamitë brenda fesë janë mjet për t’i nënshtruar gratë, për t’i vendosur ato në një pozitë me të ulët se burrat prandaj i bëj thirrje  votuesve që mos të votohen këto  gra me pretendime  të uljes dhe nxitjes së poshtërimit dhe  abuzimit me femrën shqiptare që dikur ishte edhe  mbretëreshë dhe  një faktor  në ndërtimin e kombit tonë.

“Ky fenomen  nuk duhet të lejohet dhe nuk do të lejohet, sepse Republika e Kosovës është shtet laik qe i përket kulturës evropiane … Këtij fenomeni  i kanë paraprirë  edhe partitë  si PD’ja e Aganit, i dorëhequr së fundmi pasi u akuzua nga Prokuroria Speciale për korrupsion si Ministër i Shëndetësisë në fushatat e tyre “Në emër të Zotit me Drejtësi” kanë pasur dy pika kryesore: “Lejimin e vijimit të shkollimit në institucionet publike për femrat me mbulesë dhe futjen e lëndës fetare në shkollat publike” gjë qe nxiti edhe radikalizmin fetar ne Kosovë me një rezultat  me qindra të vdekur në luftën e Sirisë .Me mijëra gra të veja dhe mijëra fëmijë jetim sot në Kosovë.

Mësuesit-imam te këtyre grave  sot janë  në fazën e përndjekjes për terrorizëm,  dhe regrutim  e aksioneve terroriste në Kosovë!

Për ta shtuar dyshimin dhe injorancën qe duhet tu bëhet këtyre grave për deputete në parlamentin e Kosovës është  se hoxhallarët dhe shumë imam sot janë  në fazën e përndjekjes për terrorizëm,  disa  prej tyre  edhe  zyrtarisht  të akuzuar dhe te dënuar  për terrorizëm dhe regrutim  te aksioneve terroriste në Kosovë dhe kundër Kosovës!!!

Te tillët si Fuad Ramiqi  i akuzuar  edhe për thirrje  dhe rezistence kundër  rendit kushtetues  me pretendime  dhe objektiva të huaja të dirigjuara nga vet Serbia dhe Rusia po edhe të financuar ,prandaj këto  gra  si nxënëse të tyre duhet të jenë larg nga përfshirja e tyre në politikë aq me pak futjes së tyre në Kuvendin  e Kosovës derisa raportimet  vendore kanë nxjerrë në vazhdimësi prova radikalizmi  dhe të veprave armiqësore kundër Kosovës dhe popullit shqiptar ne tërësi,pa bërë asnjë të vetmin veprim kundër Serbisë,Rusisë,Greqisë shteteve islamike qe pretendojnë Kosovën ta shohin  si Sirinë,Iraku,Iranin dhe vendet tjera qe po digjen  shkrumb e hi nga një fenomen i doktrinës islamike!!!