Obama pret në Shtëpinë e Bardhë 6-vjeçarin shqiptar

E mbani mend Aleksin 6-vjeçar, djalin e dy prindërve shqiptarë i cili i shkroi letër presidentit amerikan Barack Obama për t’u kujdesur për djalin e plagosur sirian, fotot e të cilit bënë bujë në të gjithë botën?

Presidenti Barack Obama vendosi t’i bënte një ftesë Aleksit që ky i fundit ta vizitonte në Shtëpinë e Bardhë.

Sëbashku me prindërit dhe motrën, Aleksi u takua me Presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

“Je treguar shumë i sjellshëm me atë që ke thënë, dhe shpresoj që shumë të tjerë të kenë të njëjtat mendime si ty,” i tha Obama Aleksit në Zyrën Ovale.

Letrën e Aleksit, presidenti Obama e lexoi edhe në një samit të mbledhur në Nju Jork.

Letra e Aleksit drejtuar Obama-s:

I dashur Presidenti Obama
E mbani mend djalin që u mor nga ambulanca në Siri? A mundesh ta marrësh dhe ta sjellësh në shtëpinë tonë…dhe ne do ta presim me lule, flamuj e tullumbace.

Do t’i japim një familje dhe ai do të jetë vëllai ynë. Motra ime Catherine, do të grumbullojë flutura për të.
Në shkollë kam një shok nga Siria që quhet Omar dhe do t’ja prezantoj atij. Kështu mund të luajmë të gjithë sëbashku. Do ta ftojmë në festat e ditëlindjeve dhe do mësojmë gjuhët e njëri-tjetrit. Ashtu siç bëmë me një shok nga Japonia. Të lutem thuaji atij se vëllai i tij do të jetë Alex, që është një djalë shumë i sjellshëm. Nëse nuk ka lodra, do t’i japim tonat. Do të ndaj dhe biçikletën time me të, dhe do ta mësoj si t’i japë. Do t’i mësoj mbledhjen dhe zbritjen në matematikë. Ai do mund t’i mbajë erë edhe pinguinit të Katerinës, e cila nuk lë asnjë ta preki.
Faleminderit shumë. Me zorr pres që të vish!
Alex

Letra e 6 vjeçarit për presidentin Obama

Ja çfarë shkroi presidenti Obama për të

Alex është vetëm 6 vjeç. Muajin e kaluar, ashtu si shumë njerëz në botë, ai u prek nga pamjet zemërthyese të Omran Daqneesh, një djalë 5 vjeçar në Aleppo, Siri, ulur në një ambulancë, i tronditur teksa fshinte gjakun nga duart e tij.

Alex u ul dhe më shkroi një letër. Këtë javë, në samitin e Kombeve të Bashkuara për refugjatët unë ndava me të gjithë botën fjalët prekëse të Alexit. Ai më tha se donte që Omrani të vinte dhe të jetonte me familjen e tij. Ai donte ti jepte biçikletën e vet dhe ta mësonte si ta ngiste atë. Ai tha se motra e tij do mblidhte flutura për të. “Ne mund të luajmë të gjithë bashkë,” shkruante ai. “Ne do të bëhemi familja e tij dhe ai do të jetë vëllai ynë.”

Këto janë fjalët e një djali 6 vjeçar – një djalë i vogël që nuk ka mësuar të jetë cinik, apo dyshues apo të ketë frikë nga njerëzit e tjerë për shkak të vendit nga ata vijnë, për shkak të pamjes së tyre apo të mënyrës se si luten.

Ne të gjithë duhet të jemi si Alexi. Përfytyroni si do të dukej bota po të ishim të tillë. Përfytyroni sa vuajtje do të kursenim dhe sa jetë do të shpëtonim.

Dëgjoni Alexin teksa lexon letrën e tij dhe reflektoni se përse unë e ndava atë me të gjithë botën.”/oranews

oabam4

Foto nga takimi i Obama-s me familjen e Aleksit

obam2

Foto nga takimi i Obama-s me familjen e Aleksit

obama

Foto nga takimi i Obama-s me familjen e Aleksit